it´s too late to be late again

Články



Sluchátka Shokz OpenRun Pro


Lepší sluchátka pro běhání jsem zatím neměl.

Před více než dvěma roky jsem psal o skvělých sluchátkách Aftershokz Trekz Titanium, se kterými jsem naběhal stovky kilometrů. Jejich umístění na spánkovou kost je geniální. Neztrácíte kontakt s okolím a zároveň si vychutnáváte poslech. Výdrž mají 6 hodin a kapacita baterie nijak neklesá. Na běh nemám rád pecky, jednak trochu překážejí, a dále hodně tlumí okolí. V zimě používám drátová sluchátka s uchycením za uši kvůli zvýšené spotřebě v mrazu, ale jinak mám raději bezdrátová.

Asi nejlepší volba je dneska mezi dvěma Shokz - OpenFit a OpenRun Pro. Rozhodoval jsem se dlouho, ta první mají uchycení za uši a jsou oddělená. Shokz OpenRun lze koupit ve více verzích a barvách, jde o sluchátka spojená pevně za hlavou a umístěná před ušima. Nakonec jsem se rozhodl pro ta druhá a nelituji.

Shokz OpenRun Pro

Jsou tenčí a lehčí než Aftershokz, výdrž je 10 hodin a při běhu o nich nevím. Běhám s čelenkou a slunečními brýlemi a ani v tom případě mi nepřekážejí. Spárování je okamžité, Basy i výšky přiměřené, hlasitost dostatečná a celkově je poslech vyvážený.

Shokz OpenRun Pro

Při telefonování stačí přijmout hovor jedním tlačítkem, které je mechanické, takže vnímáte, že reaguje. Cena ve verzi OpenRun Pro je okolo 4500 Kč, což je hodně. Měl jsem štěstí na předvánoční akci, ale vzhledem k užitkové hodnotě je asi odpovídající. Nabíjení je ale přes speciální konektor a tak potřebujete mít kabel u sebe, pokud jste dlouhodobě mimo domov. To se dá přežít, podobnou zkušenost mám s hodinkami Garmin. Bonusem je hezké pouzdro, které je dostatečně tvrdé, aby se sluchátka v batohu nezničila.

Na každý výběh se sluchátky se těším. To není jen o poslechu jako takovém, ale o vychutnání si celého procesu. Hudební kvalita je vzhledem ke sportovnímu zaměření rozhodně vysoká. Navíc sluchátka dobře vypadají a jejich nenápadnost vede i k používání v posilovně nebo tělocvičně. Jsou trasy, kde si vychutnávám ticho lesa. Vedle nich ale i takové, po kterých běhám často a znám na nich každý kámen. Právě na nich si poslouchání hudby nebo audioknih užívám.

21-04-2024

Na Timovi
Ve světě