it´s too late to be late again

Články



97 klíčových znalostí softwarového manažera


Autorka: Barbee Davis
Vydal: Computer Press, 2010

97 klíčových znalostí softwarového manažera Třetí kniha z této edice prezentuje pohled na svět technologií očima manažerů. S předchozími dvěma publikacemi (znalosti architektů a programátorů) tvoří komplexní obrázek práce v podobných oborech, zejména v případě profesní komunikace a spolupráce. Opět se jedná o názory různých odborníků, které jsou poskládány nezávisle na sobě. Styl publikování je stejný, každý článek je na dvoustránce, uvozen fotografií autora a jeho profesí. Zajímavá je také národnostní struktura bloggerů, je vidět, že podobné problémy řeší prakticky všude.

Kniha má přidanou hodnotu v tom, že uvedené rady mají nadprofesní charakter. Manažerský pohled je ovlivněn mnoha faktory, mezi ty podstatné patří určitě zadání projektu. Pokud máte nějaké podobné zkušenosti, možná se v některých názorech najdete, na druhé straně musím říct, že pár rad bych nikdy nepoužil. Jedna je ovšem k nezaplacení: ...je nemožné být produktivním a efektivním dvanáct a více hodin denně...

Pokusil jsem se srovnat všechny tři publikace a rozhodně nemůžu říct, že je některá z nich horší, nebo lepší. Především se zajímavě doplňují. Je pravda, že jedna z nich mne oslovila více, je to ale dáno tím, co dělám. Úmyslně ji neuvádím, při dalším čtení možná změním názor. I to svědčí o jejich provázanosti. V každém případě v nich najdete 291 skvělých názorů zkušených odborníků.
>>>>>

16-03-2011

Na Timovi
Ve světě